€6 miljoen investering voor Seenons
Team teamfoto 560x 2
€6 miljoen investering voor Seenons om Europa’s nummer 1 platform voor ‘het redden van afval’ te worden in de race tegen klimaatverandering

Amsterdam, woensdag 6 oktober 2021 – Seenons is klaar om Europa’s nummer 1 platform voor het redden van afval te worden na €6 miljoen aan startkapitaal te hebben ontvangen in een tweede investeringsronde, geleid door Tablomonto en Capital T. Seenons zal deze belangrijke financiering gebruiken om zijn technologie verder te ontwikkelen en uit te breiden naar de Benelux. Hiermee zet het grote stappen in de race om Europa’s doelstellingen voor zero-waste in 2030 te behalen.

Seenons is in 2019 opgericht door ex-BCG consultant Joost Kamermans en platform ondernemer Jorn Eiting van Liempt om de groeiende uitdagingen rondom afval aan te pakken. Alleen al in Nederland wordt jaarlijks 2 miljoen megaton afval verbrand, terwijl onze natuurlijke hulpbronnen snel uitgeput raken. De Europese doelstellingen zijn duidelijk: in 2030 moeten we het gebruik van natuurlijke hulpbronnen hebben teruggedrongen en de CO2-uitstoot met 50% hebben verminderd. De innovatieve technologie van Seenons brengt stakeholders in de afvalketen samen. Het is het enige platform in Europa dat zich richt op de fijnmazige afvalstromen. Het Amsterdamse team van professionele waste-warriors heeft berekend dat door het stimuleren van circulariteit een halve megaton afval (ongeveer 10.000 bakfietsen vol) kan worden hergebruikt in plaats van verbrand en zo’n 100.000 bedrijven toe zullen werken naar zero waste in 2025. Met deze impact geeft Seenons een directe impuls aan de race om de huidige nationale en internationale doelstellingen om klimaatverandering een halt toe te roepen, te halen. Het Circularity Gap Report 2021 laat zien dat circulariteit veel potentie heeft, maar dat er in de dagelijkse praktijk nog weinig nieuwe initiatieven zijn die erin slagen om concrete resultaten te behalen.

Het Seenons platform met ondersteunende app koppelt meer dan 17 bedrijfsafvalstromen aan circulaire verwerkers die het afval een tweede leven geven en hiermee de circulaire economie stimuleren. Sinaasappelschillen worden bijvoorbeeld orangello en koffiedrab wordt zeep. Als er geen match is dan zorgt de technologie voor de meest efficiënte en duurzame route om het afval te vervoeren door gebruik te maken van bestaande transportnetwerken – of dat nu een elektrische bakfiets is of een vuilniswagen die al rondrijdt. Dus ook als er geen circulaire mogelijkheden zijn, helpt Seenons bij het creëren van minder verkeer, minder CO2-uitstoot en minder overbelasting in steden.

Joost Kamermans, CEO bij Seenons: “We moeten snel handelen om de manier waarop we nu met afval omgaan te veranderen. Deze investering van €6 miljoen geeft ons de mogelijkheid om onze impact op de verwezenlijking van de afvalvrije doelstellingen aanzienlijk te vergroten, door onze samenwerking met partners in de afvalsector te intensiveren en ons professionele team tegen het eind van 2021 met ongeveer 40 FTE uit te breiden.”

Tamara Obradov van investeerder Tablomonto: “We zijn erg enthousiast dat we Seenons kunnen ondersteunen in hun missie om de keten te sluiten en vraag en aanbod van de circulaire economie op een schaalbare manier te faciliteren. De significante financiering van Capital T, Tablomonto en de angels geeft een duidelijk signaal af dat we serieus werk moeten maken van het structureel veranderen van de processen binnen de huidige afvalindustrie. Als één wereld moeten we circulaire strategieën toepassen om de uitstoot van broeikasgassen significant te verminderen. Seenons is hard op weg om het nr. 1 platform te worden om dit te doen.”

Over Seenons
Seenons is een tech bedrijf, opgericht in 2019 met de missie om mensen bij elkaar te brengen voor een afvalvrije wereld. Door middel van technologie en slimme logistiek koppelen wij iedereen in de afvalketen aan elkaar voor het redden van afval – waardevolle grondstoffen! Het Seenons platform en de app geven bedrijven met één klik op de knop de mogelijkheid om hun afval op te laten halen. Dit afval wordt gekoppeld aan een circulaire verwerker die het omzet tot een nieuw product. Zo krijgt het afval een nieuw leven. Koffiedrap wordt bijvoorbeeld zeep, sinaasappelschillen worden orangello. Is er geen ‘match’? Dan zorgt onze technologie voor de meest efficiënte en duurzame route om je afval te vervoeren door gebruik te maken van bestaande transportnetwerken. Maximale efficiëntie, minder verkeer, minder CO2-uitstoot. Seenons is een groeiende start-up in Amsterdam met een internationaal team van ‘waste warriors’: momenteel actief in heel Nederland en aanwezig in de Benelux met de ambitie om verder uit te breiden binnen Europa. Samen voor een wereld zonder restafval!

www.seenons.com

Over CapitalT
CapitalT ondersteunt ondernemers van alle achtergronden die briljante teams opzetten waar wij deel van uit willen maken. Die doelgerichte bedrijven bouwen rond de technologieën van de toekomst en die de passie en intelligentie hebben om hun deskundige ideeën om te zetten in echte doorbraken. Onze oprichters zijn digital natives die de behoefte van de hedendaagse consument begrijpen en hun industrieën willen verbeteren en traditionele werkwijzen willen doorbreken door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, machine learning of big data. Het zijn ondernemers die willen bijdragen aan het bouwen van een betere, duurzamere en gelijkwaardige wereld.

Over Tablomonto
Tablomonto is een venture capital bedrijf dat bouwt met, en ondersteuning biedt aan oprichters die vorm geven aan een betere toekomst. Wij geloven dat technologie de wereld kan ontwrichten in voor- en tegenspoed en wij kiezen ervoor om ons te richten op het betere: tech for better. Ons doel is dat de wereld er in 2030 niet alleen beter uitziet, maar ook beter is voor meer mensen dan vandaag. We voegen waarde toe in een vroeg stadium, niet alleen door kapitaal te investeren, maar door te ondersteunen bij het opbouwen van een bedrijf; door teams te ontwikkelen, toegang te geven tot een relevant ecosysteem en door toegang te geven tot meerfase financiering.

www.tablomonto.nl

Terug naar overzicht
Op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf me in!