Afval scheiden als bedrijf

Jouw bedrijf restafvalvrij​

Samen kijken we naar de afvalstromen die bij jouw bedrijf vrijkomen. Bijvoorbeeld restafval, papier, glas of koffiedrab. Jij bepaalt welk afval wanneer wordt opgehaald en betaalt per inzameling. Hierdoor betaal je niet langer voor halfvolle bakken. Samen met onze logistieke partners en verwerkers halen wij je afval zo duurzaam mogelijk op. En waar kan, wordt het circulair verwerkt.

Restafvalvrij in 3 stappen. Dat is makkelijk!

Handige app

Met de Seenons app laat je eenvoudig je restafval ophalen, wanneer het jou uitkomt. Je betaalt per keer, zonder abonnement.

Duurzaam vervoer

Met schone voertuigen, zoals bakfietsen en elektrische wagens, vervoeren we je restafval op een betaalbare en duurzame manier.

Circulair verwerkt

Je restafval laten we vervolgens door slimme bedrijven circulair verwerken tot nieuwe producten, zoals orangecello.

Horeca

Seenons kan je helpen met de afvalverwerking van jouw horecaonderneming. Samen richten we de afvalstromen efficiënter in voor jouw hotel, restaurant of café. Zo doen wij dat ook met een van onze eerste klanten: The Yoghurt Barn. Inmiddels halen en verwerken wij voor The Yoghurt Barn een groot aantal stromen, zoals restafval, koffiedrab, swill, sinaasappelschillen, glas, PMD, papier en karton. Door te starten met gescheiden inzamelen hebben zij maar liefst een besparing van 82% behaald op hun restafval! 

Retail

Vkusvill is een van origine Russische supermarktketen die zich veel met duurzaamheid bezighoudt. Zo kijken ze naar de meest duurzame manier van inkoop van producten, zodat ze met verpakkingen hun afval minimaliseren. De stromen die zij nu via de Seenons app laten ophalen en verwerken zijn restafval, papier en karton en koffiedrab. Inmiddels hebben zij twee vestigingen in het centrum van Amsterdam en ze groeien hard! Bij uitbreiding naar een nieuwe locatie kijken wij altijd mee naar het efficiënt inrichten van het soort afval per locatie. Zo weten we zeker dat ze hun duurzame doelstellingen behalen.

Kantoren

Aimforthemoon is een kantoor waar geregeld makkelijk 30 tot 40 man op een dag zijn te vinden. Samen met Aimforthemoon kijken wij naar de meest efficiënte manier van afvalmanagement binnen het kantoor. Een stuk bewustwording van de bezoeker hoort hier ook bij, zodat iedereen bijdraagt aan de verduurzaming. Op dit moment staan er afvalbakken met duidelijke stickers voor instructies in de ‘huiskamer’, waardoor scheiden vanzelfsprekend wordt. De stromen waarvoor dit nu geldt bij Aimforthemoon zijn PMD, papier en karton, swill, koffiedrab en restafval. 

Voor koffiedrab️ werkt het zo

Als je emmer met koffiedrab vol is, kies je via onze app een datum en ophaalmoment. De koffiedrab wordt opgehaald door een al rijdende partij in de stad en vervolgens circulair verwerkt tot zeep, likeur, biogas of oesterzwammen.

Previous
Next

Wouter Staal – Founder Yoghurt Barn

Wij lieten voorheen zo’n 2.000 liter restafval per week in containers ophalen door de gemeente. Dat is nu teruggebracht naar een schamele 360 liter. Een besparing van ruim 80%!

Maak je bedrijf restafvalvrij