Doe mee met een Electric Spring Cleaning

Tijdens een pilot in samenwerking met ERTH zamelen wij jouw oude apparaten in. We zijn op een missie naar een afvalvrije wereld en daar hoor elektronisch afval uiteraard bij.
Dit doen we tot 8 juni bij huidige (en nieuwe!) klanten.

Een belangrijke afvalstroom

Ongewenste elektronische apparaten maken deel uit van de grootst groeiende afvalstroom wereldwijd. Ondanks dat alles met een stekker en batterij kan worden gerecycled, gebeurt dat op dit moment maar voor zo’n 50% van alle E-waste. Dit kan veel meer, en wij willen graag uitmaken van de oplossing hiervoor. Jij kan daarbij helpen!

Zo werkt het

Jij verzamelt samen met jouw collega’s de oude apparaten die in de la liggen te stoffen. Het kan gaan om laptops, computers, tablets en mobiele telefoons. Bij jou op de werkvloer kunnen de werknemers hun apparaten afgeven. Wanneer jullie klaar zijn voor een pick-up moment kan deze met een paar drukken op de knop worden aangevraagd. Dit is geheel gratis! Onze partner Pantar komt de apparaten ophalen en brengt deze naar onze WEEELABEX gecertificeerde recycler. Op deze manier wordt de dataveiligheid gewaarborgd en komen de waardevolle grondstoffen terug in de wereld.

Waarom is het zo belangrijk?

Verloren bronnen. Als oude elektrische apparaten in het restafval terechtkomen en worden verbrand gaan kostbare grondstoffen voor altijd verloren. Dat is een groot probleem.

Milieuschade. Grondstoffen uit de grond graven is schadelijk voor het milieu. Daarnaast komen giftige stoffen uit de apparaten in het milieu terecht wanneer deze niet juist behandeld worden. Hergebruik en correct recyclen betekent minder schade.

Klimaatverandering. Het mijnen van grondstoffen en de productie van elektrische apparaten zorgt voor CO2-uitstoot. We kunnen CO2 uitstoot kunnen besparen als we onze oude elektrische apparaten recyclen in plaats van ze weg te gooien of in de kast te laten liggen.

👀 Wil je weten wie onze E-waste specialist is? Check onze team page!

Gratis van je oude apparaten af of meer informatie?