Koffiedrab

Pleur maar in het bakkie!

Koffiedrab

Waarom koffiedrab scheiden?

Wij geloven dat er een toekomst bestaat waarin 0% restafval de standaard is. Koffiedrab is een waardevolle grondstof die gemakkelijk gescheiden kan worden ingezameld. Als koffiedrab in het restafval belandt, vervuilt het het overige afval, waarmee eventuele nascheiding wordt verhinderd. Koffiedrab kan daarnaast niet uit nascheiding worden gehaald en wordt met het restafval verbrand. Daardoor gaan waardevolle grondstoffen verloren; dit willen wij voorkomen!

Wat gebeurt er met mijn koffiedrab?

Koffiedrab wordt vaak gezien als afval, maar niets is minder waar: het is een waardevolle grondstof! Van koffiedrab kan zeep en likeur worden gemaakt, maar ook is het een voedingsrijke bodem om oesterzwammen op te laten groeien. Daarnaast wordt het gemengd met kunststof om er bijvoorbeeld plantenpotten van te maken. Wij halen de koffiedrab bij jullie op en brengen het naar een verwerkende partij. Die droogt het koffie-afval en gebruikt het voor één van bovenstaande toepassingen!

Echt alleen koffiedrab

Jullie ontvangen emmers van 20 liter om de koffiedrab in te verzamelen. Belangrijk is dat jullie de emmers goed sluiten, om te voorkomen dat de koffiedrab gaat schimmelen. Als een emmer vol is, kun je een lediging aanmelden in onze app en dan komen wij de emmer halen op de meest duurzame manier!

Geef jij jouw afval een tweede leven?​