We zijn op een missie om mensen bij elkaar te brengen voor een restafvalvrije wereld

Wij zien een wereld zonder afval

Wij brengen mensen samen voor een restafvalvrije wereld. We gebruiken IT en smart logistics om bedrijven, transport partners, afvaldienstverleners en gemeenten bij elkaar te brengen om duurzamere afvaloplossingen mogelijk te maken en samen te werken richting de circulaire economie. Alleen samen vinden wij de beste oplossing voor het bedrijfsafval. 

Het probleem rondom afval

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland verbranden we samen 2 miljoen megaton per jaar. Dat staat ongeveer gelijk aan 40 miljoen bakfietsen vol met afval. Alleen al in de metropoolregio in Amsterdam wordt er 8,5 miljoen ton bedrijfsafval gegenereerd en 1,1 miljoen ton huishoudelijk afval. Het huidige afvalsysteem zorgt echter niet voor de gewenste verandering die de transitie naar de circulaire economie vraagt.

De oplossing

Ons platform matcht afval (ook wel reststromen genoemd) met de juiste verwerker. De verwerker maakt er een nieuw product van of verwerkt het tot groene stroom of biogas. Hierdoor krijgt het afval een nieuw leven. Zo wordt koffiedrab bijvoorbeeld verwerkt tot zeep of dient het als grondstof voor oesterzwammen.

Als er geen ‘match’ is, zorgt onze technologie er voor dat het afval op een efficiënte en duurzame manier wordt afgevoerd. Om het afval bij de verwerker te brengen wordt gebruik gemaakt van het bestaande transportnetwerk voor maximale efficiëntie, minder verkeer en vermindering van CO2-uitstoot. Dit kan een elektrische bakfiets zijn, een vrachtwagen of een bestaand voertuig dat al door je straat rijdt. 

Meer lezen over ons?