Sociale werkplaats Pantar

Sociale werkbedrijven

Wij geloven dat de circulaire economie niet alleen de zorg voor de planeet ondersteunt, maar ook de zorg voor de mensen op die planeet. Iedereen verdient namelijk een plek in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Om aan deze missie bij te dragen werken wij met trots samen met een aantal sociale werkbedrijven door heel Nederland. Door people en planet doelen te combineren kunnen we echt impact maken. Samen voor een wereld zonder restafval! 

Pantar

Met meer dan 2500 mensen in dienst, is Pantar het grootste sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam en Diemen. Pantar gebruikt ons platform en onze software om afval van bedrijven, cafés en restaurants in de hele stad te verzamelen. Het afval wordt naar het verwerkingscentrum van Pantar gebracht, waar het klaar wordt gemaakt voor verwerking tot nieuwe producten. Van koffieresten worden bijvoorbeeld koffiecups en zeep gemaakt en van sinaasappelschillen orangecello. De rest wordt omgezet in biogas.

Bekijk de video en ontdek meer over onze samenwerking met Pantar.

Afval sociale werkplaats Pantar

Rijnvicus

Samen met Rijnvicus pakken we niet alleen de uitdaging rondom afval in Alphen aan den Rijn aan. Ook geven we een kans aan werkzoekenden om zich te ontwikkelen om in de toekomst in de transport, logistiek of facilitaire dienstverlening aan de slag te gaan. De HUB in de stad zamelt op dit moment koffieafval en koffiebekers in van verschillende horecagelegenheden.

Maar, dit is nog maar het begin! We zijn op zoek naar meer waste savers in de regio met een sociaal en groen hart om ons te helpen Alphen aan den Rijn naar zero waste te krijgen!

Stichting Gouda Schoon

Stichting Gouda Schoon heeft als missie om de straten van Gouda schoon te houden, zodat er geen grote vuilniswagens meer door de straten rijden en er geen stinkende containers meer in de openbare ruimte staan. Momenteel wordt het afval dagelijks opgehaald met elektrische voertuigen die worden aangedreven door onze software. Zo zorgen we ervoor dat de voertuigen de kortste route nemen en zo min mogelijk CO2 verbruiken. Dit werk wordt verricht in samenwerking met Promen, dat investeert in mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt en mensen opleidt in een vak voor toekomstig werk.

Afval in stad

Met trots werken wij samen met:

Ben jij een sociaal werkbedrijf en heb je interesse om met ons samen te werken? Of ben jij een ondernemer op zoek naar een mogelijkheid om je afval te verminderen?