Afval scheiden als sportclub

Wij helpen jouw sportclub met
verduurzamen!

Met het scheiden van stromen bespaar je als sportclub of vereniging op restafval en kosten. Ook zit er vanaf 1 juli 2021 statiegeld op plastic flesjes. Via alle ingezamelde flesjes ontstaat er dus een extra inkomstenbron voor jouw club. Win – win! 

Winnen met je sportclub in 3 stappen

Adviesgesprek

Je vraagt eenvoudig en zonder verplichting een adviesgesprek bij ons aan. In dit gesprek bekijken wij samen de wensen van jouw sportclub of vereniging.

Een groene sportclub

Je ontvangt een welkomstpakket met posters en speciale zakken. Hiermee kan je de vanaf nu gescheiden afvalstromen structureren en uitleggen aan leden en bezoekers. Wanneer de zakken vol zijn, gebruik je onze webapp om aan te geven wanneer je je afval op wilt laten halen.

Winnen met je club

Wij zorgen dat je afvalstromen worden opgehaald door schone voertuigen en circulair worden verwerkt tot nieuwe producten. Jouw sportclub voldoet daarmee meteen aan alle doelstellingen van o.a. de KNVB, KNHB en KNLTB. Dat is pas winnen!

Hoe werkt dit in de praktijk?

We zijn een pilot gestart in samenwerking met de KNVB en De Groene Club in 10 clubs in regio Utrecht. Bezoekers kunnen hun plastic flesjes en blikjes daar nu gescheiden inleveren. Met het scheiden van stromen hebben ze al flink bespaard op hun restafval. Sinds 1 juli 2021 zorgt ook het statiegeld op plastic flesjes voor extra inkomsten.

Met deze reststromen kunnen we helpen

We maken iets nieuws van dit afval. Heb je een andere afvalstroom die hier niet tussenstaat? Neem contact op.

Deze sportclubs doen al mee

Doet jouw sportclub al mee met geld verdienen?