Hey Circularity Project Manager, kom jij ons helpen de wereld van afval op zijn kop te zetten?

Bij Seenons werken we hard aan onze missie om een wereld zonder restafval te creëren. Maar dat kunnen wij niet alleen! Om deze circulaire missie te behalen zijn wij op zoek naar een waste warrior die een stage wil doen of fulltime aan de slag wil op het gebied van Circular Development!

Impact maken

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland verbranden we samen 2 miljoen megaton per jaar. Dat staat ongeveer gelijk aan 400 miljoen bakfietsen vol met afval. Om bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie zetten we innovatieve en slimme technologie in die goed zijn voor mens, dier en milieu. Dit doen we samen met inmiddels 25+ werknemers in het centrum van Amsterdam. Met veel vrijheid en ownership gaan wij elke dag vol energie aan de slag. We durven onze eigen koers te varen en dingen nét even anders te doen. Zo gaan wij als team samen aan de slag om een wereld zonder restafval te creëren! 

Help onze klanten naar zero waste

Uiteindelijk willen wij naar een situatie toe waarin 100% van het afval dat onze klanten produceren een tweede (en derde, vierde..) leven kan leiden. Om dit te behalen, willen we ons partner netwerk uitbreiden met partijen met toffe circulaire technologieën en vaardigheden. Partijen die afval niet zien als afval, maar als grondstof, en de de juiste methodes in huis hebben om deze grondstoffen in circulaire producten om te toveren. Hiermee raak je direct de kern van de Seenons strategie: het vergroten van onze positieve impact en het verkleinen van het restafval. 

Dit is waar jij toegevoegde waarde gaat leveren. We hebben een groeiende lijst van potentiële toffe circulaire verwerkers en we hebben jou nodig om deze lijst om te zetten in daadwerkelijke partners. Het opzetten hiervan kan complex zijn, dus we zullen starten met een aantal pilots. Op basis van de inzichten hiervan zullen we een aanpak voor de lange termijn uitwerken. Praktisch gezien houdt dit in dat jij je bezig houdt met het ontwikkelen en evalueren van pilots, beslissen over welke data je nodig hebt voor het evalueren van het success van een pilot, de pilot daadwerkelijk uitvoeren en het opbouwen van waardevolle relaties met potentiële partners tijdens je werk. Uiteraard zullen er voldoende waste warriors in ons team zijn die je hierbij kunnen helpen, maar we hopen dat jij uiteindelijk zelfstandig de pilots kan ontwikkelen en uitvoeren. 

Binnen het Circularity team zijn we ook druk bezig met andere interessante projecten om (nieuwe) circulaire verwerkers in de markt bij te staan. We zouden het super vinden als je hier ook aan mee werkt. Onze hele organisatie is gestructureerd rondom innovatie, dus er zullen ook tal van andere mogelijkheden zijn om mee te doen aan toffe, impactvolle projecten met je nieuwe collega’s vanuit het hele bedrijf. 

Over jou

Jij past perfect bij deze functie als jij een gestructureerde denker bent. Jij bent goed in het logisch organiseren van processen en projecten. Daarnaast houd je ervan om problemen voor ons en onze partners op te lossen. Een project zelfstandig uitvoeren schrikt je niet af (al zal er uiteraard altijd hulp beschikbaar zijn!). Daarnaast ben je vriendelijk en professioneel en krijg je veel energie van het onderhouden van relaties. Jij kan een fijne ervaring aan zowel onze klanten als partners aanbieden – je wordt tenslotte het gezicht van Seenons!

Je achtergrond

Je volgt een WO-opleiding in de richting van Engineering, Logistics, of een vergelijkbare analytische opleiding. Je hoeft nog geen afvalexpert te zijn, daar kunnen wij je bij helpen.

Op kantoor spreken we meestal Engels, maar de meeste van onze klanten en partners zijn Nederlands. Een goed niveau van gesproken en geschreven Engels en Nederlands is dus vereist.

Wat we je bieden

  • De kans om de eerste dagen van een snelgroeiende startup mee te maken.
  • Een learning curve zo stijl dat je loopings maakt.
  • Marktconform salaris.
  • Een team van 25 jonge, enthousiaste en internationale collega’s.
  • De mogelijkheid om samen met een ambitieus team bij te dragen aan de race naar zero waste.
  • Een kans om echt een verschil te maken binnen onze organisatie. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en jouw mening telt.
  • Kantoor wat voldoet aan de RIVM eisen – ook in deze tijd van (gedeeltelijk) thuiswerken zijn wij nog hard op zoek naar gemotiveerde mensen!
  • Een hip, gerenoveerd kantoor in het opkomende Houthavens gebied in Amsterdam, dichtbij Amsterdam CS/Sloterdijk.
  • In betere tijden bereiden we dagelijks een verse biologische lunch van de buurtboer en hebben we elke vrijdag een borrel op kantoor. Gelukkig houden we nu online nog genoeg in stand!

Match? 💚