Hey Circularity Research Intern, kom jij ons helpen de wereld van afval op zijn kop te zetten?

Bij Seenons werken we hard aan onze missie om een wereld zonder restafval te creëren. Maar dat kunnen wij niet alleen! Om deze missie te behalen zijn wij op zoek naar een Circularity Research Intern!

Impact maken

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland verbranden we samen 2 miljoen megaton per jaar. Dat staat ongeveer gelijk aan 400 miljoen bakfietsen vol met afval. Om bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie zetten we innovatieve en slimme technologie in die goed zijn voor mens, dier en milieu. Dit doen we samen met inmiddels 35+ werknemers in het centrum van Amsterdam. Met veel vrijheid en ownership gaan wij elke dag vol energie aan de slag. We durven onze eigen koers te varen en dingen nét even anders te doen. Zo gaan wij als team samen aan de slag om een wereld zonder restafval te creëren!

Jij bepaalt onze focus

Uiteindelijk willen wij naar een situatie toe waarin 100% van het afval dat onze klanten produceren een tweede (en derde, vierde..) leven kan leiden. Om dit te behalen, willen we ons partner netwerk uitbreiden met partijen met toffe circulaire technologieën en vaardigheden. Partijen die afval niet zien als afval, maar als grondstof, en de de juiste methodes in huis hebben om deze grondstoffen in circulaire producten om te toveren. Hiermee raak je direct de kern van de Seenons strategie: het vergroten van onze positieve impact en het verkleinen van het restafval. 

Jij zal ervoor zorgen dat je andere teamleden weten welke circulaire ecosystemen schuil gaan achter huidige en toekomstige reststromen op het Seenons platform. Zo krijgen we inzicht in de verschillende partners waar we mee kunnen samenwerken, de voorwaarden waar de materialen aan moeten voldoen en hoeveel impact een verwerkingsmethode heeft kijkend naar de R ladder en de ladder van Lansink.. Seenons biedt op dit moment al 15+ stromen aan op haar platform en 25+ staan te trappelen om ook een plekje te bemachtigen. Jij bent dus onze ogen en oren in de markt, nu nationaal maar misschien binnenkort zelfs wel internationaal 🙂 

Binnen het Circularity team zijn we ook druk bezig met andere interessante projecten om (nieuwe) circulaire verwerkers in de markt bij te staan. We zouden het super vinden als je hier ook aan mee werkt. Onze hele organisatie is gestructureerd rondom innovatie, dus er zullen ook tal van andere mogelijkheden zijn om mee te doen aan toffe, impactvolle projecten met je nieuwe collega’s vanuit het hele bedrijf.  

Over jou

 • Intrinsieke motivatie om te helpen reststromen zo hoogwaardig mogelijk te kunnen verwerken.
 • Je werkt gestructureerd en zelfstandig.
 • Je vindt het interessant om analyses te maken en ergens in te duiken.
 • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 3 maanden. Er zijn meerdere startmoment mogelijk.
 • Je kunt een fijne ervaring aan onze partners aanbieden – je wordt tenslotte het gezicht van Seenons!

Je achtergrond

Je volgt een WO-opleiding in de richting van Engineering, Sustainability, Supply Chain Management of Business Administration.  Je hoeft nog geen afvalexpert te zijn, daar kunnen wij je bij helpen.

Op kantoor spreken we meestal Engels, maar de meeste van onze partners zijn Nederlands. Een goed niveau van gesproken en geschreven Engels en Nederlands is dus vereist.

Wat we je bieden

 • De kans om de eerste dagen van een snelgroeiende startup mee te maken.
 • Een learning curve zo steil dat je loopings maakt.
 • Marktconforme stagevergoeding.
 • Een team van 35 jonge, enthousiaste en internationale collega’s.
 • De mogelijkheid om samen met een ambitieus team bij te dragen aan de race naar zero waste.
 • Een kans om echt een verschil te maken binnen onze organisatie. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en jouw mening telt.
 • Een hip kantoor in het opkomende Houthavens gebied in Amsterdam, dichtbij Amsterdam CS/Sloterdijk.

Match? 💚