Hey Customer Support Specialist, kom jij ons helpen de wereld van afval op zijn kop te zetten?

Bij Seenons werken we hard aan onze missie om een wereld zonder restafval te creëren. Maar dat kunnen wij niet alleen! Om deze circulaire missie te behalen zijn wij op zoek naar een Customer Support Specialist om ons waste warrior team te versterken.

Impact maken

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland verbranden we samen 2 miljoen megaton per jaar. Dat staat ongeveer gelijk aan 400 miljoen bakfietsen vol met afval. Om bij te dragen aan de transitie naar een circulaire economie zetten we innovatieve en slimme technologie in die goed zijn voor mens, dier en milieu. Dit doen we samen met inmiddels 25+ werknemers in het centrum van Amsterdam. Met veel vrijheid en ownership gaan wij elke dag vol energie aan de slag. We durven onze eigen koers te varen en dingen nét even anders te doen. Zo gaan wij als team samen aan de slag om een wereld zonder restafval te creëren! 

Onze klanten kunnen niet zonder jou!

Een afvalvrije wereld creëren kunnen we niet alleen. Daar hebben we onze klanten hard voor nodig. En we groeien als kool, dus dat is goed nieuws! Met deze groei komen ook steeds meer vragen onze kant op. Vragen die we het liefst zo snel en goed mogelijk beantwoorden. Op die manier zorgen we voor een stadion vol met fans. Kortom, we houden klanten doordat van we van ze houden!

Om het groeiend aantal vragen te kunnen blijven afhandelen zijn we op zoek naar een eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Als Customer Support Specialist zal je alle binnenkomende verzoeken via onder andere de mail en de telefoon beantwoorden. Je hebt tijdens je dagelijkse werkzaamheden veel contact met collega’s en onze logistieke partners. Daarnaast zal je proactief met klanten in gesprek gaan om te horen hoe we ze nog enthousiaster kunnen krijgen.

Over jou

Je doet er alles aan om van klanten fans te maken. Je vind het daarom leuk om veel in contact te staan met klanten en op zoek te gaan naar de beste oplossing, om deze vervolgens aan hen te presenteren. Daarvoor moet je goed kunnen schakelen tussen verschillende interne en externe partijen. Na een dag vol gesprekken met klanten zit jij vol energie. Daarnaast zijn we elke dag op zoek naar hoe we het nog beter kunnen doen. We waarderen het daarom als jij met ons meedenkt en vanuit jouw rol input levert op de manier waarop we werken. Het is natuurlijk ook een absolute plus als jij ook wilt inzetten voor een betere wereld!

Je achtergrond

Je hebt MBO+ denkniveau en min. 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Gezien onze ambities richting het buitenland is het een pre als je Frans en/of Duits spreekt en schrijft.

Wat we je bieden

  • De kans om de eerste dagen van een snelgroeiende startup mee te maken.
  • Een learning curve zo stijl dat je loopings maakt.
  • Marktconform salaris.
  • Een team van 25 jonge, enthousiaste en internationale collega’s.
  • De mogelijkheid om samen met een ambitieus team bij te dragen aan de race naar zero waste.
  • Een kans om echt een verschil te maken binnen onze organisatie. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en jouw mening telt.
  • Kantoor wat voldoet aan de RIVM eisen – ook in deze tijd van (gedeeltelijk) thuiswerken zijn wij nog hard op zoek naar gemotiveerde mensen!
  • Een hip, gerenoveerd kantoor in het opkomende Houthavens gebied in Amsterdam, dichtbij Amsterdam CS/Sloterdijk.
  • We bereiden dagelijks een verse biologische lunch van de buurtboer en hebben we elke vrijdag een borrel op kantoor. Daarnaast houden we nu ook online nog genoeg in stand!

Match? 💚