Kom jij ons helpen de wereld van afval op zijn kop te zetten?

Bij Seenons werken we hard aan onze missie om een wereld zonder afval te creëren. Maar dat kunnen wij niet alleen! Om deze circulaire missie te behalen zijn wij op zoek naar een Head of Marketing.

Een wereld zonder afval

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland verbranden we samen 2 megaton afval per jaar, terwijl we op alle vlakken grondstoffen te kort komen. Dit kunnen wij en onze planeet niet volhouden. Dit moet anders. Daarom zijn wij in 2019 Seenons gestart met als doel om zoveel mogelijk grondstoffen uit het restafval te redden. Hiermee versnellen we de stap naar een circulaire economie. We hebben een platform met bijbehorende app ontwikkeld, dat fijnmazig bedrijfsafval ‘matched’ met afvalverwerkers die het afval een tweede leven geven. Dit doen we samen met inmiddels 40 collega’s in de Houthavens van Amsterdam. Met veel vrijheid en ownership gaan wij elke dag vol energie aan de slag. We durven onze eigen koers te varen en dingen nét even anders te doen.

Impact maken begint - letterlijk - bij jou!

We zijn pas twee jaar onderweg in onze missie om bedrijven restafvalvrij te maken. In die tijd hebben we al heel wat boodschappen de wereld in geholpen. Die boodschap hebben wij steeds beter kunnen aanscherpen. Ons huidige interim hoofd marketing heeft daarin al ongelofelijk veel bereikt. En ze zou dolgraag bij ons willen blijven, maar vanwege haar vertrek met haar gezin naar het buitenland is dat niet langer mogelijk.

We zijn daarom op zoek naar iemand die deze rol permanent kan gaan vervullen en die onze boodschap naar het volgende niveau kan brengen qua bereik. En dan hebben wij het niet alleen over Nederland, maar ook over een internationaal bereik. Want – net als jij – zijn we zeer ambitieus!

Wij verwachten van jou dat jij de marketing plannen opstelt, de groeistrategie mede bepaalt en ondersteunt. Je bent in staat om deze te vertalen naar concrete acties, die je samen met het bestaande team tot uitvoering brengt. Jij managet en bent creatief met het budget. Jij bepaalt en bewaakt het Seenons merk en het Seenons verhaal. Of dat nu gaat om uitingen in de media of de inhoud van de marketing campagnes via al onze kanalen. 

Daarin is het belangrijk dat er “no I in Seenons” zit, want we doen het altijd samen. Samen met ons waste warrior team en samen met al onze partners. Je brengt daarom niet alleen onze boodschap, maar ook die van onze waste savers naar buiten. Alles om onze missie te bereiken.

Over jou

Eigenschappen en interesses die onze nieuwe collega bezit, zijn:

 • Je hart klopt sneller wanneer je onze missie leest en jij komt naar je werk om impact te maken!
 • Jij hebt wél die unieke combinatie van creativiteit en structuur, omdat je inmiddels uit ervaring of bittere noodzaak weet dat je vanuit structuur de ruimte creëert voor creativiteit;
 • Je hebt affiniteit met zowel offline als online marketing;
 • Je houdt van het brengen van een verhaal en houdt jezelf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van marketing.

Je achtergrond

 • HBO/WO denkniveau op het gebied van Marketing of Communicatie;
 • Je ervaring zit voornamelijk op het B2B2C vlak; 
 • Je hebt ervaring in het bouwen en opschalen van een mooi merk;
 • Als je je reeds in de duurzame wereld bevindt is dat een pre, maar zeker geen must;
 • Je hebt zo’n 5 tot 8 jaar werkervaring opgedaan in de marketing;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team, het werken met freelancers  en het opstellen van een strategisch en pragmatisch plan;
 • Je beheerst de Nederlandse taal zeer goed, en vanwege ons internationale team en onze internationale ambities spreek je goed Engels en begrijpt dat elke cultuur een eigen aanpak kent.

Onze kernwaarden

Wij leven volgens een vaste set kernwaarden. Deze bepalen onze koers en zorgen dat iedereen bij Seenons toewerkt naar dezelfde doelen en missie. Onze kernwaarden vind je hier op onze website – is dat ook voor jou een match?

Wat we je bieden

 • De kans om de eerste jaren van een snelgroeiende startup/scaleup mee te maken.
 • Een marktconform salaris met een sterk employee benefit plan
 • Een team van zo’n 40 jonge, enthousiaste en internationale collega’s.
 • De mogelijkheid om samen met een ambitieus team bij te dragen aan de race naar zero waste.
 • Een kans om echt een verschil te maken binnen onze organisatie. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en jouw mening telt.
 • Een kantoor dat voldoet aan de RIVM eisen – ook in deze tijd van (gedeeltelijk) thuiswerken zijn wij nog hard op zoek naar gemotiveerde mensen!
 • Een hip, gerenoveerd kantoor in het opkomende Houthavens gebied in Amsterdam, dichtbij Amsterdam CS/Sloterdijk.
 • We bieden dagelijks een verse biologische lunch,  de optie om te sporten en hebben regelmatig een gezellige borrel op kantoor.