Hey Legal Manager, kom jij ons helpen de wereld van afval op zijn kop te zetten?

Bij Seenons werken we hard aan onze missie om een wereld zonder restafval te creëren. Maar dat kunnen wij niet alleen! Om deze circulaire missie te behalen zijn wij op zoek naar een Legal Manager om ons waste warrior team te versterken.

Impact maken

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland verbranden we samen 2 miljoen megaton bedrijfsrestafval per jaar. Dat staat ongeveer gelijk aan 40 miljoen bakfietsen vol met restafval. Dat is waarom we Seenons hebben opgericht om afval te redden van verbranding! Wij brengen slimme technologie en innovatieve logistiek samen voor efficiënte en duurzame afvaloplossingen. Bedrijven kunnen op het Seenons platform en bijbehorende app met één druk op een knop hun reststromen laten ophalen. En waar mogelijk matchen wij deze reststroom met een circulaire verwerker die het hergebruikt in nieuwe producten – zo voorkomen we restafval en gebruiken we reststromen keer op keer.

Dit doen we samen met inmiddels 25+ werknemers in het centrum van Amsterdam. Met veel vrijheid en ownership gaan wij elke dag vol energie aan de slag. We durven onze eigen koers te varen en dingen nét even anders te doen. Zo gaan wij als team samen aan de slag om een wereld zonder restafval te creëren!

Happy, healthy, and high performing waste warriors

We hebben jou nodig om ons te helpen bij het vormgeven van de wet- en regelgeving voor Seenons! Jij gaat ervoor zorgen dat al onze juridische documentatie gereed is en in overeenstemming is met lokale, nationale en internationale wetten.

Jij gaat je onder andere bezig houden met: klant contracten; partner contracten; third-party platform contracten; en zero waste contracten. Daarnaast ga je ons team ook wegwijs maken met de legal do’s en don’ts. Deze implementeer je op de meest schaalbare manier, zodat ecosystemen in staat worden gesteld om zo goed en efficiënt mogelijk te werk te gaan. Jouw legal expertise zal intern en extern worden ingezet om mensen te ondersteunen in het formuleren van de juiste bewoordingen en afspraken.

Als legal manager coördineer jij het opzetten van de juridische kaders en zorgt ervoor dat we te allen tijde compliant zijn. Waar nodig schakel jij de hulp in van juridische specialisten buiten Seenons.

Daarnaast ben je het belangrijkste aanspreekpunt binnen de organisatie op het gebied van juridisch gerelateerde vragen.

Over jou

Jij bent dé kandidaat voor deze job als:

 • Je duurzaamheid en het milieu belangrijk vindt en graag een positieve impact wil maken;
 • Je oog hebt voor detail en een master bent in het verwoorden van complexe situaties naar Jip-en-Janneketaal;
 • Je bij voorkeur een Civielrechtelijke achtergrond hebt; 
 • Je een goed netwerk hebt dat je kunt inzetten om mee te overleggen;
 • Je een zelfstarter bent en het prettig vindt om in een snelgroeiende start-up te werken. Er mist nog veel in onze juridische documenten – daarom zoeken we jou – dus je moet je op je gemak voelen om vanaf nul te beginnen en niet bang te zijn jezelf uit te spreken als iets niet klopt;
 • Je bent enthousiast over onze visie, en wil ons helpen om de wereld circulair te maken.

Je achtergrond

Je hebt WO denkniveau en min. 2 jaar aantoonbare werkervaring in een juridische rol. Je hoeft geen expert te zijn op het gebied van afval, maar hebt op den duur wel de ambitie om een afvalexpert te worden.

Al onze juridische documenten zijn in het Nederlands, maar interne communicatie is in het Engels, dus een goede beheersing van beide talen is vereist. We hebben ook een internationale ambitie en moeten ook daar voldoen aan lokale wetten, dus hoewel niet noodzakelijk, beheersing van andere vreemde talen is een plus.

Waar mogelijk werken we op kantoor. Specifiek voor deze rol geven we daarom de voorkeur aan iemand die in Amsterdam woont.

Wat we je bieden

 • De kans om de eerste dagen van een snelgroeiende startup mee te maken;
 • Een learning curve zo steil dat je loopings maakt;
 • Een marktconform salaris, plus aandeelrechten;
 • Een divers team van 25 jonge, enthousiaste en internationale collega’s;
 • De mogelijkheid om samen met een ambitieus team bij te dragen aan de race naar zero waste;
 • Een kans om echt een verschil te maken binnen onze organisatie. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid, en jouw mening telt;
 • Kantoor wat voldoet aan de RIVM eisen – ook in deze tijd van (gedeeltelijk) thuiswerken zijn wij nog hard op zoek naar gemotiveerde mensen!
 • Een hip, gerenoveerd kantoor in het opkomende Houthavens gebied in Amsterdam, dichtbij Amsterdam CS/Sloterdijk;
 • Dagelijks een verse biologische lunch en inpandige bar waar we elke vrijdag een borrel doen.