Waste Workshop:
Impact maken met je bedrijfsafval

Wil jij aan de slag met jouw duurzaamheidsdoelstellingen rondom afval? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar onze gratis waste workshop! Op ons kantoor in Amsterdam geven we je dé handvatten voor het verduurzamen van je bedrijfsafval.

  • Deel ervaringen met collega’s van andere bedrijven
  • Stel onze experts vragen over wet- en regelgeving
  • Leer hoe je meerwaarde creëert uit afval, en de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf verlaagt

Wanneer 📅 12 oktober van 16:00 – 17:30 uur (13 oktober vol) 
Waar 📍
Danzigerkade 5B, Amsterdam

We organiseren de workshop samen met onze partner New Economy. Per keer zijn er 8 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in (13 oktober is al vol!)

Voor wie is deze workshop?

Houd jij je bezig met duurzaamheid binnen jouw bedrijf – inclusief jullie afvalbeheer? Dan is deze workshop voor jou. Bijvoorbeeld als je verantwoordelijk bent voor Sustainability, Innovation, Procurement, Facility of Supply Chain. Maar ook voor Hotel Managers tot Logistiek, Operationeel of Floor Managers geldt: wees welkom!

Wat je in deze Waste Workshop gaat doen

Krijg handvatten voor het verlagen van jouw ecologische voetafdruk

Leer over de verschillende afvalstromen en circulaire mogelijkheden

Stel vragen aan onze waste experts over wet-en regelgeving

Deel ervaringen & netwerk met andere deelnemers

Leer meerwaarde creëren vanuit je primaire product

Waste Workshop Website image prullenbakken

Je staat als bedrijf voor enorme uitdagingen rondom afval

Volgens de nieuwe richtlijnen moeten bedrijven hun afval met 50% verminderen. Tegen 2030 moet ook het grondstoffengebruik met 50% verminderd zijn. Duurzaam en verantwoord ondernemen is de nieuwe norm. Stakeholders, klanten en het team verwachten het. En nu is het aan jou om hiermee aan de slag te gaan. Oftewel: minder verspillen en duurzamer worden. Maar, waar te beginnen?

Wij zijn er om jou te helpen! Tijdens de Seenons Waste Workshop op ons hoofdkantoor in Amsterdam geven we je een nieuwe kijk op bedrijfsafval en de impact hiervan op de ecologische voetafdruk. 

Programma

16:00 uur – Welkom & rondleiding circulair kantoor
16:20 uur – Waste workshop: Impact maken met je bedrijfsafval

Hoe maak je een concrete slag naar circulariteit? New Economy helpt je met het kwalificeren en mogelijk zelfs kwantificeren van de (verborgen) impact en maatschappelijke waarde van jouw product of dienst. Ook kijken we naar verschillende afvalstromen en hoe deze verwerkt kunnen worden tot grondstoffen voor nieuwe producten en materialen.

17:15 uur – Borrel: Ask me anything met Seenons & New Economy waste experts en netwerkmogelijkheden
17:30 Einde (met uitloop tot 18:00 uur)

Sprekers Waste Workshop

Wij zijn Seenons

Afval is een groeiend, wereldwijd probleem. In Nederland belandt jaarlijks 2,75 megaton afval in de verbrandingsovens of op de stortplaats. Dat zijn 76 miljoen rolcontainers vol met bedrijfsafval! Terwijl we op alle vlakken grondstoffen te kort komen. Dit kunnen wij en onze planeet niet volhouden. Dit moet anders. Daarom zijn wij in 2019 Seenons gestart met als doel om zoveel mogelijk grondstoffen uit het restafval te redden. Hiermee versnellen we de stap naar een circulaire economie.

Door middel van technologie en slimme logistiek brengen wij iedereen in de afvalketen samen. Met het Seenons platform en de bijbehorende app is het voor bedrijven mogelijk om met één klik op de knop hun afval op te laten halen. Deze afvalstromen worden gerecycled tot nieuwe producten of duurzaam verwerkt. Zo krijgt het afval een nieuw leven. Is er geen ‘match’? Dan zorgt ons platform voor de meest efficiënte en duurzame route om je afval te vervoeren door gebruik te maken van bestaande transportnetwerken. Maximale efficiëntie, minder verkeer, minder CO2-uitstoot. Samen voor een wereld zonder restafval!

Team Seenons
New Economy logo

Wij zijn New Economy

Er wordt gebouwd aan een nieuwe economie en behoeften van de samenleving veranderen. Dit biedt kansen voor nieuwe verdienmodellen om meer waarde toe te voegen met duurzamere grondstoffen. New Economy ontwikkelt strategieën en signaleert kansen waarmee bedrijven zowel producten als diensten kunnen ontwikkelen en bijdragen aan de klimaatoplossing. 

Ontwikkel een nieuw perspectief voor je product. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om te leren, te mobiliseren en te consumeren in een gezonde leefomgeving.

Nu starten met het maken van impact met jouw bedrijfsafval? Schrijf je in voor onze waste workshop!

Per workshop zijn er 8 plekken beschikbaar. Laat dus snel je gegevens achter, dan sturen we je een bevestiging per e-mail.