Media

Ontdek hier wat anderen over ons schrijven. Heb je zelf een mediavraag of verzoek? Neem dan contact met ons op.

Equals interview for Role Model campaign 2023

8 maart 2023 • Equals.nl

equals-interview-tanya-van-wilgenburgh

As part of our Role Model Campaign, centred around International Women’s Day 2023, we interviewed companies that are making an effort to ensure diversity and inclusion within their organization. For this article, we interviewed Tanya van Wilgenburgh, Chief of People & Culture at Seenons

+ Lees meer

interview-de-ondernemer-Joost-en-Martin

De ultieme droom van Joost en Martin van Seenons: een wereld zonder afval

17 februari 2023 • De Ondernemer

Joost Kamermans en Martin Kayser zijn ervan overtuigd dat we niet op de juiste manier omgaan met ons afval. Dagelijks gooien we tienduizenden kilo’s aan bruikbaar afval weg. Dat moet anders. Daarom geeft Seenons afval een tweede leven.

+ Lees meer

Seenons-bij-Ronnie-Overgoor-7DTV - thumbnail 1

"We gaan niet slim met ons afval om"

17 februari 2023 • 7DTV podcast (Youtube)

Joost Kamermans is co-founder en CEO van de scale-up Seenons. Een techbedrijf dat drie partijen bij elkaar brengt op een unieke manier: de bedrijven met afval, de vervoerders van afval en de bedrijven die afval willen hebben als grondstof. De basis? Een uniek datamodel en een slim ondernemersplan. Het resultaat? Een supersnel groeiend bedrijf met daadwerkelijke impact op het gebied van duurzaamheid.

+ Bekijk meer

Joost-trap-bijgesneden

Tech of je leven: voor een wereld waarin afval het nieuwe goud is

1 februari 2023 • Techleap.nl

De manier waarop we met afval omgaan heeft een grote impact op het milieu. Europa kent een drastisch grondstoffentekort. Maar hoeveel rijke grondstoffen er ondertussen ook in ons afval verborgen liggen, we gooien het massaal in de verbrandingsoven. (…) Tijd om op een andere manier over afval na te denken, stelt Joost Kamermans van techplatform Seenons. 

+ Lees meer

rijksoverheid-werkt-samen-met-seenons-voor-afvaltransport

Seenons en Rijksoverheid starten 6-jarige samenwerking voor circulaire afvalverwerking

17 januari 2023 • Duurzaam Ondernemen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft ervoor gekozen om het afvaltransport op 475 locaties in Nederland efficiënt, transparant en duurzaam in te richten. Tech-platform Seenons is de officiële partij die deze positieve impact gaat bewerkstelligen. Het gaat om het herinrichten van het bedrijfsafval van diverse invloedrijke Rijksoverheid organisaties…

+ Lees meer

duurzame-winst-deloitte-fast-50

De duurzame winst die de Deloitte Fast50 oplevert

6 december 2022 • MT/sprout.nl

In november werd weer bekend wat de 50 snelstgroeiende techbedrijven van Nederland zijn. Opvallend daarbij: steeds meer van die partijen zijn actief op het gebied van duurzaamheid. Gaat technologie de ecologie redden?

+ Lees meer

seenons-tweede-bij-kvk-innovatie-top-2022

Amsterdamse Seenons verovert tweede plaats KvK Innovatie Top 100

6 december 2022 • kijkopnoord-holland.nl

Seenons uit Amsterdam heeft de tweede stek bemachtigd in de KVK Innovatie Top 100. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties van het midden- en kleinbedrijf. Seenons helpt bedrijven in vijf stappen om hun afval circulair te maken. Bedrijven kunnen een afvalstroom aanmelden (…).

+ Lees meer

techvisor-nedvang-persbericht

Seenons en Nedvang starten samenwerking

17 november 2022 • techvisor.nl

Nedvang en Seenons slaan de handen ineen om een zo efficiënt en duurzaam mogelijk systeem aan te bieden voor het inzamelen van verpakkingen bij bedrijven. Logistieke partijen door heel Nederland die nog mee willen doen aan deze inzameling, kunnen zich melden via het Seenons platform.

+ Lees meer

deloitte-rising-star

Technology Fast 50 - Rising Star 2022

3 november 2022 • deloitte.com

What innovative start-up has the most potential? The Rising Star competition is part of the Deloitte Technology Fast 50 programme, celebrating Future Winners. It recognizes and supports young companies with great growth potential that have been in business for less than four years.

+ Lees meer

Wired

The 10 Hottest Startups in Amsterdam

8 oktober 2022 • wired.co.uk

Entrepreneurs across the continent are embracing new ways of working—and there’s a perceptible shift in what startups choose to focus on. These are the companies everyone needs to know about.

+ Lees meer

Group 4

Manager Large Accounts Bert-Jan op EASY 95.5 FM

23 oktober 2022 • Easy FM

Hij ging met Ronald ter Voert in gesprek over een afvalvrije wereld tijdens het radioprogramma ‘Tech & Innovatie’ 🚀 En besprak hoe we die kunnen bereiken door technologie, innovatie in een conservatieve sector en door uit te breiden naar het buitenland.

+ Luister meer

De Verschilmakers

Grondstoffen terugwinnen uit afval

30 juli 2022 • deverschilmakers.nl

In Nederland worden al allerlei grondstoffen teruggewonnen uit afval. De Nederlandse waterschappen zitten met hun rioolwaterzuiveringen aan het einde van de keten. Zij hebben dan ook vele inspirerende voorbeelden van het terugwinnen van grondstofstromen uit rioolwater. Circulair beleid van waterschappen gaat daardoor ook vaak over het verwaarden van hun reststromen uit rioolwater. 

+ Lees meer

RTL nieuws

Seenons bij RTL Nieuws

17 augustus 2022 • rtlxl.nl

Krappe arbeidsmarkt, klopt. Maar als je een bedrijf bent met een duurzame missie zoals Seenons, spreek je nog genoeg sollicitanten aan! Daarover wilde RTL nieuws woensdag 17-8 meer weten. Ze kwamen spontaan langs op kantoor om Joost en een paar Waste Warriors te vragen hoe we aan zo’n stabiele stroom sollicitanten komen. Dit PR-item werd ons via een connectie in de schoot geworpen! 

+ Lees meer

jorn-in-emerce

Jorn Eiting van Liempt (Seenons): ‘Grondstofschaarste vergroot onze meerwaarde’

30 juli 2022 • emerce.nl

In 2050 wil Europa een volledig circulaire economie hebben en technologie kan daarbij helpen. Het Nederlandse Seenons bouwde een platform om afvalstromen en producenten te koppelen. “Er valt veel inefficiëntie weg te nemen”, aldus medeoprichter en CCO Jorn Eiting van Liempt.

+ Lees meer

in-de-media-silicon-canals

Waste problem is complex, but Seenons has a solution

28 juli 2022 • siliconcanals.com

Waste remains one of the growing challenges and it is not just restricted to use of plastics. From the way waste is collected to the way it is recycled, the ecosystem has far too many players and thus, too many vested interests. One startup wants to change this routine.

+ Lees meer

Joost Duurzame Podcast

De Duurzame Podcast met Joost Kamermans: dé (circulaire) oplossing voor bedrijfsafval

14 juni 2022 • Duurzaamondernemen.nl

In aflevering #17 van ‘De Duurzame Podcast’ interviewen Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout (De Duurzame Adviseurs) Joost Kamermans van Seenons.

+ Lees meer

krnwtr-blog-duurzaam-kantoor

10 originele manieren om jouw kantoor te verduurzamen

7 juni 2022 • KRNWTR+

Ook kantoren willen steeds meer verduurzamen, maar weten niet altijd hoe. Door kleine veranderingen kan je al een grote impact maken. Verduurzamen hoeft dus niet ingewikkeld te zijn! Maar waar begin je? KRNWTR helpt je op weg met hun 10 favoriete duurzame alternatieven voor op kantoor.

+ Lees meer

Joost BNR

We moeten af van ons afval en technologie biedt kansen

5 mei 2022 • BNR nieuwsradio

Als we ons afval netjes in de prullenbak gooien dan heeft het nog een hele lange weg voor de boeg, maar waar naartoe? Het liefst recyclen we natuurlijk al het afval, maar logistiek gezien is dat nog niet altijd goed geregeld. Hoe kan technologie ons helpen?

+ Lees meer

Techleap

Techleap.nl breidt Rise-programma uit met 10 nieuwe veelbelovende scaleups

10 maart 2022 • Emerce

Techleap.nl verwelkomt tien nieuwe scaleups in de eerste batch van 2022 van haar Rise-programma. Dit exclusieve programma is bedoeld voor serieuze tech-spelers in het Nederlandse scaleup-ecosysteem met bewezen oplossingen die hun respectievelijke industrieën transformeren.

+ Lees meer

Jorn-en-Joost-Seenons-in-quote

Vuilnishoop: Seenons zet afval in als grondstof

8 april 2022 • Quote

Dankzij Seenons krijgt afval een tweede kans. ‘Economisch is het niet logisch dat je voortdurend materialen blijft importeren uit verre landen en die na gebruik verbrandt, terwijl je weet dat die materialen opraken.’

+ Lees meer

DSC00502-1-1536x606.png

Dit techbedrijf koppelt afvalverwerkers aan bedrijven om hun afval zoveel mogelijk te recyclen

18 feb 2022 • Business Insider

Afval is misschien niet het meest sexy onderwerp om over na te denken, maar veel ondernemers moeten er iets mee. Dat geldt niet alleen voor bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid, maar ook voor bedrijven bij wie het klimaat nog niet per se hoog op de agenda staat.

+ Lees meer

De-Ondernemer-1-1536x600.png

Kliekjes van Yoghurt Barn krijgen bij Seenons een tweede leven

7 feb 2022 • De Ondernemer

De oprichter van YB – voorheen Yoghurt Barn – Wouter Staal heeft een probleem. Wat doe je met etensafval? Vanaf de zomer is hij namelijk verplicht om deze te gaan scheiden. Samen met afvalverwerker Seenons vond hij uiteindelijk een slimme oplossing. Het resultaat: jaarlijks ruim 80 procent minder restafval, dat gelijk staat aan 66 containers met een inhoud van 660 liter per stuk.

+ Lees meer

Mask-Group-11-1536x600.png

Deze 5 startups maken de afvalberg een kopje kleiner

11 dec 2021 • MT/Sprout

Veel mensen lopen met een wijde boog om vuilnisbelten heen, maar sommige startups zien juist gouden (afval)bergen. Deze week in De Vijf: startups die pionieren in de prullenbak.

+ Lees meer

IDM-jorn-PakhuisDeZwijger2

Talk of the Town - 'Wat gebeurt er met mijn afval?'

18 nov 2021 • Pakhuis de Zwijger

Wat gebeurt er met ons afval als we het weggooien? Hoe ziet onze afvalketen er eigenlijk uit? Waarom scheiden we sommige soorten afval juist wel en anderen niet? Kan de inzameling beter en efficiënter?

Tijdens deze aflevering van Talk of the Town gaan diverse sprekers, waaronder onze CPO Jorn, in gesprek over onze afvalketen.

+ Lees meer

Joost met app

Zest for change: the waste collection app rescuing electronics to orange peel

17 nov 2021 • Dutch News

According to waste collection warriors Seenons, ‘waste is only waste if we waste it’. As big-name companies sign up to their app, we find out how one of Amsterdam’s fastest growing startups is rescuing the valuable raw materials in the stuff we throw away.

+ Lees meer

Seenons_Team_Sept2021

Waste startup Seenons comes to dig in your garbage: 'Waste is raw material'

12 okt 2021 • RTL nieuws

Incineration is often the most efficient option for processing residual waste. Even if it is full of valuable raw materials. The system is broken, say the entrepreneurs behind the Amsterdam company Seenons. With an investment of millions, they are on their way to fix that, although there is still a long way to go.

+ Lees meer

Press-page-joost

Waste warriors lay out a battle plan

12 okt 2021 • Impact Investor

Why dump or burn waste when you can upcycle it? The trick is finding how to match waste-makers with waste-users efficiently. Tech start-up Seenons thinks it has the solution.

+ Read more

kim-indemedia

Nederlandse start-up haalt miljoeneninvestering op om Europese afvalmarkt te veroveren

08 okt 2021 • Change Inc

Meer afvalstromen redden van de verbrandingsoven, dat is de missie van het Nederlandse Seenons. De in 2019 opgerichte start-up gebruikt technologie en slimme logistiek om bedrijven te helpen met de recycling van reststromen als koffiedrab, sinaasappelen en olie.

+ Lees meer

Joost-NHnieuws

Amsterdamse ondernemer bedenkt masterplan om afvalverwerking te stroomlijnen

05 okt 2021 • NH Nieuws

“Als je steeds een aparte auto moet laten komen voor het ophalen van koffiedrab, sinaasappelschillen of overrijpe bananen, dat is niet werkbaar.” Daarom bedacht Joost Kamermans een platform waarop afvalstromen zo efficiënt mogelijk van afval weer grondstof worden.

+ Lees meer

Nieuws-FD-artikel-Jorn

Grondstof redden van de eeuwige jachtvelden

26 aug 2021 • FD.nl

In De Vonk vertelt iemand over een beslissend moment in zijn of haar loopbaan.
Deze week: Jorn Eiting van Liempt (44), die met zakenpartner Joost Kamermans een
recyclingplatform bedacht voor bedrijven.

+ Lees meer   + PDF artikel bekijken

Joost-BNR

Seenons te gast op BNR Nieuwsradio Zakendoen

25 juni 2021 • BNR Radio Nederland

Seenons waren we te gast op BNR Nieuwsradio Zakendoen met Thomas van Zijl! Joost Kamermans mocht in 1 minuut pitchen waar wij voor staan. Luister hier naar de pitch

+ Lees meer

cargobike-joostandjorn-1

100,000 companies residual waste-free by 2025

10 dec 2020 • Amsterdam Smart City

Seenons zamelt met datagedreven logistiek stromen gescheiden in. De circulaire economie wordt het nieuwe normaal. En data zijn de zuurstof van dat nieuwe normaal. In de Metropool Amsterdam werken tal van organisaties al hard aan circulaire initiatieven waarbij data een belangrijke rol speelt. Zo ook Seenons, dat bedrijven helpt bij duurzame afvalscheiding en -inzameling. ‘Wij willen de weeffouten uit het systeem halen.’

+ Lees meer

old-graphic-seenons-idm

Uitgelicht: Edison & de circulaire economie in Polderland

03 dec 2020 • De Afval Bak

Volgens de befaamde mythe testte Edison meer dan 6.000 materialen voordat hij uiteindelijk op de materiaalsoort struimelde die de gloeilamp-revolutie zou inluiden.

Wat hebben Seenons en het Poldermodel met elkaar te maken?

+ Lees meer

media-yoghurtbarn

Yoghurt Barn bespaart 82% restafval door innovatieve circulaire oplossing

22 sept 2020 • Duurzaam Ondernemen

Yoghurt Barn bespaart 82% restafval door innovatieve circulaire oplossing! Voor de vestiging aan de Neude te Utrecht is Yoghurt Barn een pilot gestart met Seenons om hun restafval te reduceren.

+ Lees meer

media-rabobank

Doe mee met de WasteUp pilot

Rabobank is een initiatief gestart onder de naam WasteUp om de transitie naar de circulaire economie te helpen versnellen.
Dat doet de bank in een samenwerking met start-up Seenons door restafval van bedrijven in te zamelen en weer te hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

+ Lees meer

media-textielrace

Textiel Race pilot

De negen scholen in Gemeente Amsterdam hebben 8525 kg oud textiel ingezameld! Een prachtig gewicht en we zijn dan ook heel trots op alle deelnemers.
De Textiel Race Amsterdam werd georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Curitas Textielinzameling en Seenons.

+ Lees meer