Nieuws en pers

We werken graag samen met journalisten. Over Seenons valt per slot van rekening genoeg te vertellen. Werk je in de media? Neem dan contact met ons op.

07-06-2021 • Laatste persbericht:

Seenons wil de wereld restafval vrij maken, te beginnen met Nederland

Joost-BNR

Seenons te gast op BNR Nieuwsradio Zakendoen

25 Jun 2021 • BNR Radio Nederland

Seenons waren we te gast op BNR Nieuwsradio Zakendoen met Thomas van Zijl! Joost Kamermans mocht in 1 minuut pitchen waar wij voor staan. Luister hier naar de pitch

+ Lees meer

_L6A3877

Seenons wil de wereld restafvalvrij maken, te beginnen in Nederland

07 Jun 2021 • DuurzaamOndernemen.nl

Omdat bedrijfsrestafval scheiden en opnieuw gebruiken de afgelopen jaren meer kostte dan weggooien, wordt elk jaar meer dan 2 megaton in Nederland verbrand. Inmiddels zitten de grondstoffenprijzen behoorlijk in de lift en heeft de wereld een schreeuwend gebrek aan grondstoffen, zeker op termijn. Dat moet anders volgens Seenons, een IT-bedrijf dat bedrijven, logistieke partners, gemeentes en afvalverwerkers bij elkaar brengt voor fijnmazige afvalinzameling en -scheiding. Daarmee wil men stap voor stap op een duurzamere manier naar een circulaire economie toewerken. Begin april werden de plannen van Seenons om de wereld afvalvrij te maken, beloond door middel van een investering van € 1.75 miljoen door onder meer twee boardmembers van Adyen.

+ Lees meer

cargobike-joostandjorn-1

100,000 companies residual waste-free by 2025

10 Dec 2020 • Amsterdam Smart City

Seenons zamelt met datagedreven logistiek stromen gescheiden in. De circulaire economie wordt het nieuwe normaal. En data zijn de zuurstof van dat nieuwe normaal.
In de Metropool Amsterdam werken tal van organisaties al hard aan circulaire initiatieven waarbij data een belangrijke rol speelt. Zo ook Seenons, dat bedrijven helpt bij duurzame afvalscheiding en -inzameling. ‘Wij willen de weeffouten uit het systeem halen.’

+ Lees meer

Seenons-onze-missie

Uitgelicht: Edison & de circulaire economie in Polderland

03 Dec 2020 • De Afval Bak

Volgens de befaamde mythe testte Edison meer dan 6.000 materialen voordat hij uiteindelijk op de materiaalsoort struimelde die de gloeilamp-revolutie zou inluiden.

Wat hebben Seenons en het Poldermodel met elkaar te maken?

+ Lees meer

media-yoghurtbarn

Yoghurt Barn bespaart 82% restafval door innovatieve circulaire oplossing

22 Sept 2020 • Duurzaam Ondernemen

Yoghurt Barn bespaart 82% restafval door innovatieve circulaire oplossing!
Voor de vestiging aan de Neude te Utrecht is Yoghurt Barn een pilot gestart met Seenons om hun restafval te reduceren.

+ Lees meer

media-rabobank

Doe mee met de WasteUp pilot

Rabobank is een initiatief gestart onder de naam WasteUp om de transitie naar de circulaire economie te helpen versnellen.
Dat doet de bank in een samenwerking met start-up Seenons door restafval van bedrijven in te zamelen en weer te hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten.

+ Lees meer

media-knappe-koppen

Speltip Carolien: Afval is cool!

Lang leve de circulariteit, dat vinden wij leuk! Yes, want heel veel duurzaams wordt er al gedaan om onze toekomst te garanderen. Nog leuker, afval is geen eindstation, maar het begin van veel nieuwe producten.

+ Lees meer

media-textielrace

Textiel Race pilot

De negen scholen in Gemeente Amsterdam hebben 8525 kg oud textiel ingezameld! Een prachtig gewicht en we zijn dan ook heel trots op alle deelnemers.
De Textiel Race Amsterdam werd georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Curitas Textielinzameling en Seenons.

+ Lees meer