Het Probleem

Elke dag gebruiken we ontzettend veel grondstoffen. Meer dan de wereld kan produceren. Onze grondstoffen raken op en onze steden slippen dicht, we vervuilen de wereld onnodig. Voor ons is duidelijk dat er iets moet gebeuren en dat het zo niet langer kan.

Afvalbranche niet circulair ingericht

Doordat afvaldienstverleners niet samenwerken rijden er dagelijks vrachtwagens van verschillende afvaldienstverleners door dezelfde straat om bedrijfsafval op te halen. Dit zorgt voor onnodig veel verkeersbewegingen en CO2 uitstoot.

Waardevolle grondstoffen gaan verloren

Ook zorgt dit ervoor dat het duur is voor bedrijven om afval gescheiden op te laten halen. Want een vuilniswagenwagen apart laten rijden om bijvoorbeeld specifieke stromen zoals sinaasappelschillen of pet-flesjes op te laten halen is erg kostbaar. Zowel in euro’s als in CO2 uitstoot.

Meer afval is beter?

Op dit moment verdient de afvalbranche meer geld wanneer er meer afval vrij komt. Door deze prikkel en inefficiënte inrichting draagt men niet bij aan het oplossen van een aantal belangrijke vraagstukken van deze tijd. Vandaar dat wij geloven dat het anders kan. 

Seenons route naar een toekomst met 0 % restafval

Wij geloven dat er een toekomst bestaat waarin 0 % restafval de standaard is. De manier waarop Seenons dat doet is door het gemakkelijk te maken voor bedrijven om afval te scheiden en het vervolgens op een gescheiden en duurzame manier op te laten halen. Hoe dan?

Krachten bundelen

Simpel! Seenons bundelt de krachten van traditionele afvaldienstverleners en duurzame logistieke partijen in een intelligent platform. Jij geeft aan welke specifieke afvalstromen er vrij komen bij jou in het bedrijf. Wij kijken welke partij bij jou in de buurt is om zodoende het afval op de meest duurzame manier op te halen. 

Duurzaam bezig zijn wordt een keuze

Zo kan het zijn dat je afval wordt opgehaald door gebruik te maken van retourlogistiek, een elektrische wagen of bv. een bakfiets. Op deze manier kan Seenons op een voordelige wijze naast de standaard afvalstromen ook specifieke stromen zoals bv koffiedrab, brood en sinaasappelschillen gescheiden ophalen.