Hét platform voor circulair afvalbeheer van jouw grootzakelijke organisatie

Besparen op je afvalkosten én je duurzaamheidsdoelen behalen? Regel het afvalbeheer van jouw organisatie binnen één overzichtelijk circulair platform: wij vinden de beste vervoerders en verwerkers om van jouw afval weer nieuwe producten en materialen te maken.

Hét platform voor circulair afvalbeheer van jouw grootzakelijke organisatie

Besparen op je afvalkosten én je duurzaamheidsdoelen behalen? Regel het afvalbeheer van jouw organisatie binnen één overzichtelijk circulair platform: wij vinden de beste vervoerders en verwerkers om van jouw afval weer nieuwe producten en materialen te maken.

Eenvoudig afvalmanagement

Beheer flexibel je afval & vind de juiste partners – alles binnen 1 platform

Bespaar kosten

Verminder je afvalkosten door strategische, data-gedreven inzichten

Verlaag je milieu-impact

Behaal jouw duurzaamheidsdoelstellingen met behulp van onze zero waste oplossingen

Dé totaaloplossing voor bedrijfsafval

Via ons platform laat je jouw bedrijfsafval gescheiden ophalen. Wij helpen met het bepalen van de beschikbare afvalstromen, leggen stap voor stap uit hoe onze tools werken en helpen met het gereed maken van het account. Daarna kunnen de eerste ophaalmomenten meteen ingepland worden.

Kies zelf waar en wanneer het afval wordt opgehaald. Dat kan op vaste momenten of op aanvraag. Je geeft het eenvoudig binnen ons platform aan en bestelt de benodigde containers. Met 1 klik geef je ook meerdere teams of locaties toegang tot onze tools.

Op basis van jouw voorkeuren vindt onze technologie de beste logistieke partijen en verwerkers om het bedrijfsafval in te zamelen en te hergebruiken als nieuwe grondstoffen. We maken zoveel mogelijk gebruik van bestaande routes en duurzame verwerkers.

We bieden je flexibiliteit in de keuze voor een verwerker en vervoerder. Zo evalueren we altijd of je nog de beste match hebt op basis van jouw voorkeuren voor prijs, duurzaamheid & service.

Als je je afval via ons platform beheert, krijg je als grootzakelijke klant een eigen Customer Succes Manager toegewezen. Zo heb je altijd een vast aanspreekpunt, maar ook iemand die met je meedenkt over mogelijke optimalisaties op het gebied van duurzaamheid binnen jouw organisatie

Deze organisaties helpen wij naar zero waste

De voordelen voor jou:

Beheer eenvoudig je afval & vind de juiste partners - alles binnen 1 platform

Via ons platform wordt bedrijfsafval zoveel mogelijk in gescheiden afvalstromen ingezameld – groot of klein. Op basis van jouw voorkeuren vindt onze technologie de beste inzamelaars om jouw bedrijfsafval te vervoeren. Je containers worden opgehaald als deze vol zijn en gebracht naar een van onze verwerkers om van deze afvalstromen weer waardevolle grondstoffen te maken. Heb je hierbij hulp nodig? Via ons platform reageren onze partners direct op jouw vragen. Heb je andere vragen? Dan staat ons support team voor je klaar.

Heb je op termijn meer of minder afval? Of wil je nieuwe stromen scheiden? Met enkele klikken wijzig je de ophaalmomenten van je afval of voeg je nieuwe stromen toe.

Verminder je afvalkosten door strategische, data-gedreven inzichten

Door afvalstromen te scheiden bespaar je op je inzamelingskosten voor restafval én krijg je mogelijk voor bepaalde afvalstromen zelfs waarde terug. Via het Seenons dashboard geven we je een uitgebreid overzicht van wat er per locatie met het bedrijfsafval gebeurt, inclusief de bijbehorende kosten en besparingen. Zo beschik je over de juiste rapportages om te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving.

Daarnaast krijg je met behulp van ons dashboard inzicht waar er binnen de organisatie efficiënter om kan worden gegaan met het afvalbeheer. We geven je suggesties over de juiste containergrootte en ophaalfrequenties voor je afval, om zo verdere kosten te besparen.

Verlaag je milieu-impact met behulp van onze zero waste oplossingen

Ons doel is om organisaties zo veel mogelijk inzichten te geven om zo meer stappen te kunnen zetten naar zero waste. Binnen ons platform zie je dan ook direct de door jou gemaakte milieu-impact (zoals CO2-uitstoot) terug, per stroom én locatie. Op basis van alle verkregen inzichten over jouw afvalbeheer, de milieu-impact per stroom en onze benchmarks binnen jouw sector, geven we je pro-actief advies over verbeteringen en concrete oplossingen om direct aan de slag te gaan.

Ook bieden we exclusieve zero waste content aan binnen ons knowledge center: van uitgebreide artikelen en blogs tot stappenplannen en specialistische rapporten. Ook denken we graag mee over en bieden we oplossingen op het gebied van refuse, reduce & reuse. En heb je specialistisch advies nodig? Dan schakelen we een van onze partners uit ons uitgebreide partnernetwerk in, die je op basis van jouw vraag en voorkeuren een gepersonaliseerd zero waste advies geven.

Benieuwd wat ons onderscheid?

Leer meer in onze 2-pager

Positieve woorden van onze klanten

RIJKSOVERHEID

Het herinrichten van onze afvallogistiek en -verwerking is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsdoelen. Seenons biedt de tech-expertise om elke locatie, elke afvalstroom te koppelen aan de juiste vervoerder. En daarnaast geven ze ons inzicht in de milieu-impact. Uiteindelijk kan hun technische expertise ook helpen om afval te koppelen aan de juiste verwerkers.Zo kunnen we zo effectief mogelijk naar ons doel toewerken.

Lees meer

Headshot-Maurice-Goudsmith-Rijksoverheid

Maurice Goudsmith
Afvalzorg en grondstoffenmanagement Rijksoverheid

UVA-HVA

In Seenons vonden we de juiste partner voor het gescheiden ophalen, verwerken en recyclen van ons afval. We beginnen onze reis naar zero waste via steeds minder afval, minder restafval en steeds meer recycling. Dit lukt niet zonder onze medewerkers, studenten, bezoekers en externen. Aan iedereen vragen we om hun afval zorgvuldig te scheiden én om de waarde in te zien van afval. Een kleine investering in tijd, met een enorme impact op de toekomst.

Lees meer

Bert Zwiep
Directeur Facility Services

FLEVOZIEKENHUIS

Wij hebben als ziekenhuis het doel om al het restafval met 50% te reduceren per 2025. Sinds de samenwerking met Seenons zijn we al heel goed op weg. Ook de ondersteuning die Seenons ons biedt op adviesniveau voor management en medewerkers is waardevol. Zo kunnen we zo effectief mogelijk naar ons doel toewerken.

Lees meer

Ziekenhuis afval scheiden

Meindert F. Engwerda
Hoofd Inkoop & Logistiek

Vraag nu een demo aan