Samen voor een wereld zonder afval

Seenons is een IT bedrijf opgericht in 2019 met een missie om mensen bij elkaar te brengen voor een restafvalvrije wereld. Wij gebruiken IT en smart logistics om bedrijven, transport en logistiek partners, afvaldienstverleners, circulaire verwerkers en gemeenten bij elkaar te brengen om duurzamere afvaloplossingen mogelijk te maken. Met onze app kunnen bedrijven in 1 klik regelen dat hun afval op de meest efficiënte en duurzame manier wordt opgehaald.

Team Seenons

Wie zijn we?

Seenons is een hard groeiende start-up met een enthousiast team van inmiddels 85+ collega’s. Ons kantoor bevindt zich in de Houthavens van de bruisende stad Amsterdam. We zijn momenteel actief door heel Nederland en hebben de ambitie om internationaal te groeien. Sinds onze oprichting hebben we maar één doel: een wereld zonder restafval!

De beste weg voor jouw afval

Ons platform matcht afval (ook wel reststromen genoemd) met de juiste verwerker. De verwerker maakt er een nieuw product van of verwerkt het tot groene stroom of biogas. Hierdoor krijgt het afval een nieuw leven. Zo wordt koffiedrab bijvoorbeeld verwerkt tot zeep of dient het als grondstof voor oesterzwammen.

Als er geen ‘match’ is, zorgt onze technologie er voor dat het afval op een efficiënte en duurzame manier wordt afgevoerd. Om het afval bij de verwerker te brengen wordt gebruikt gemaakt van het bestaande transportnetwerk voor maximale efficiëntie, minder verkeer en vermindering van CO2-uitstoot. Dit kan een elektrische bakfiets zijn, een vrachtwagen of een bestaand voertuig dat al door je straat rijdt.

We zijn een tech bedrijf

We gebruiken technologie om onze missie te bereiken. Wij beheren zelf geen transportmiddelen of een afvalverwerkingsplaats. IT is ons voertuig. Wij delen onze technologie met de rest van de afvalwereld.

Hoe het is begonnen

Jorn richtte, als meervoudig ondernemer, diverse platforms op. Toen ze eens op één dag vijf vuilniswagens langs het kantoor zagen rijden waarna er nog steeds afval achterbleef, dachten ze: er móét een betere aanpak voor dit probleem te bedenken zijn.
Het werd hun missie om een manier te vinden om restafval efficiënter te verminderen en te vervoeren.

Rond die tijd hoorden ze voor het eerst van circulaire bedrijven met een vraag naar reststromen, waarna ze realiseerden dat er iets nodig was om alle partijen in de afvalketen bij elkaar te brengen: Seenons is geboren! Nu, twee jaar later, zijn wij een levendige organisatie met 60+ ‘Waste Warriors’ die zich elke dag inzetten om de industrie voorgoed te veranderen!”

Ontmoet de rest van ons team