Jayden met sausemmers

Sausemmers

Een emmertje vol!

Icon sausemmers

Sausemmers

Utrecht, Rotterdam, Delft en Den Haag opgelet!

We komen jullie saus- en kruidenemmers ophalen. Deze emmers eindigen nu namelijk bijna altijd bij het restafval, terwijl ze erg geschikt zijn om te recyclen. Oftewel: we gooien belangrijke grondstoffen weg! En daarom slaan we de handen ineen met HSRRenewiDPSR en Dijkstra om deze sausemmers een nieuw leven te geven.

Staat jouw stad hier nog niet tussen, maar wil je ook graag je emmers scheiden? Meld je dan aan voor onze wachtlijst! Zodra we weten dat er in meer steden behoefte is aan de inzameling en verwerking van sausemmers, gaan we daar mee aan de slag. No time to waste!

Waarom sausemmers scheiden?

Sausemmers zijn gemaakt van polypropyleen (PP). PP is een materiaal dat zeer geschikt is om te recyclen. Het is zelfs 100% recyclebaar! En hoe meer producten er worden gerecycled, hoe beter dit is voor de ecologische voetafdruk = happy planet 🙂

Het is wel belangrijk om de emmers een goede poetsbeurt te geven, zodat er zo min mogelijk restmaterialen inzitten en je ze spoelschoon kan meegeven wanneer onze logistieke partner de emmers komt ophalen. Zo kunnen we de beste kwaliteit waarborgen.

Wat gebeurt er met mijn sausemmers?

Alle emmers worden naar een van onze partner hubs gebracht. Daar worden ze verzameld, gebundeld en in grote bulk opgehaald door partner verwerker HSR of Renewi. Zij zorgen ervoor dat de emmers nog een keer goed worden gewassen, waarna ze door de shredder gaan. Deze vermaalt de emmers in verschillende formaten.

De volgende stap in het proces neemt DPSR/De Paauw voor zijn rekening; het verwerken tot recycled PP flakes. Deze flakes worden vervolgens weer door emmer producent Dijkstra gebruikt voor de productie van verfemmers. Zo is de cirkel rond. Dag sausemmers, hallo verfemmers!

Geef jij jouw sausemmers een tweede leven?

Wil jij ook sausemmers scheiden, maar staat je stad er nog niet tussen? Meld je aan voor de wachtlijst!