Seenons en Verpact gaan samenwerken: 1000 organisaties op weg naar zero waste
Seenons en Verpact samenwerking

Amsterdam, 17 november 2022 – Verpact en Seenons hebben een duidelijke gedeelde missie: vaarwel afval, hallo grondstoffen. Waar Verpact verantwoordelijk is voor het inzamelen en recyclen van verpakkingen, biedt Seenons een techplatform met bijbehorende app waarop alle partijen uit de afvalketen met elkaar worden verbonden.

Verpact en Seenons slaan de handen ineen om een zo efficiënt en duurzaam mogelijk systeem aan te bieden voor het inzamelen van verpakkingen bij bedrijven. Logistieke partijen door heel Nederland die nog mee willen doen aan deze inzameling, kunnen zich hier melden via het Seenons-platform.

Verpact en Seenons

Per 1 januari 2023 geldt in Nederland nieuwe regelgeving waardoor alle verpakkingen bij bedrijven – zoals plastic verpakkingen, drankenkartons en glas – kosteloos kunnen worden ingezameld en gerecycled. Verpact doet dit namens de bedrijven die de verpakte producten op de markt brengen. Om de afvalstromen glas en PD (plastic en drankkartons) zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te zamelen en te verwerken is de samenwerking met Seenons gestart. 

Door middel van het slimme techplatform richt Seenons bestaande en nieuwe inzamelroutes efficiënt in, gebruikmakend van een netwerk van logistieke dienstverleners. Om de landelijke dekking hiervan te optimaliseren, roept Seenons logistieke partijen op om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Zo kan glas en PD kosteloos worden ingezameld bij 1000 organisaties die zich bij Verpact hebben aangemeld. Tot slot wordt de verwerking van de stromen op een zo duurzaam mogelijke manier verzorgd door Verpact.

“We kijken erg uit naar de samenwerking met Verpact. Voor ons is dit een mooie uitdaging gezien de impact die we samen kunnen maken. Onze samenwerking omvat vele organisaties door het hele land, waarvoor we ook veel andere partijen uit de afvalketen nodig hebben om deze zo efficiënt mogelijk in te richten. We hebben elkaar nodig om naar zero waste te gaan. Daarom kijken we ook uit naar nieuwe samenwerkingen met logistieke partijen die zich bij ons aan willen sluiten, om de afvalstromen via efficiënte en duurzame inzamelroutes op te halen.”
Joost Kamermans, CEO en co-founder van Seenons

Hester Klein Lankhorst, Raad van Bestuur Verpact: “Ik ben blij met de intentie van Seenons en kijk uit naar een mooie samenwerking. Deze samenwerking is een volgende stap in het scheiden van bedrijfsmatig verpakkingsafval. Deze verpakkingen gingen vaak mee met het restafval en werden dan niet altijd gerecycled. Met deze inzameling kunnen nog meer verpakkingen worden gerecycled. We werken met veel enthousiasme en trots samen met alle partijen in de recycleketen aan een toekomst waarin steeds meer verpakkingen worden hergebruikt. Elke verpakking telt!”

Seenons en Verpact hopen dat dit het begin is van de samenwerking, en zich in de nabije toekomst meer bedrijven aansluiten om samen op weg te gaan naar zero waste.

Terug naar overzicht
Op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf me in!